Нестварно: Ђоковић од Саудијаца може да заради као за две гренд слем титуле

Само за учешће на турниру, шесторица тенисера добиће колико обично добијају финалисти гренд слемова

Саудијска Арабија је очито жестоко кренула и у освајање тениса, пошто се ове седмице појавила информација да ће у октобру бити организована егзибиција "Слем шесторице краљева", на којој ће играти најбољи тенисери света.

А ако је неко сумњао како су успели да на једном месту окупе највеће звезде, то показују информације британског "Телеграфа" о богатим наградама - наводно чак 6.000.000 долара за победника турнира.

На "Слему шесторице краљева" играће Новак Ђоковић, Рафаел Надал, Карлос Алкараз, Јаник Синер, Данил Медведев и Холгер Руне, а "Телеграф" наводи да ће сваки од њих само за учешће инкасирати 1.500.000 долара.

Колико је то богата понуда говори да је Јаник Синер за недавно освојени Аустралијан опен и највећи успех у каријери зарадио око 2.000.000 долара. Ђоковић је на Ју-Ес опену прошле године зарадио око 3.000.000 долара.

"Телеграф" тврди да би шампион ове егзибиције могао да заради 6.000.000 долара, што је два до три пута више него што гренд слем шампиони тренутно добијају за освајање највећих турнира у АТП календару.

Занимљиво, међу најављеним учесницима биће освајачи укупно 50 гренд слем трофеја, а само Холгер Руне до сада није подизао пехар на турнирима "велике четворке".