Спорт

Србија победила Бразил, али и промашила бацање за Олимпијске игре - чека се расплет

Српкињама је била потребна победа од осам поена разлике против домаће селекције да већ остваре циљ, али ће сада морати да чекају исход последњег кола квалификација
Србија победила Бразил, али и промашила бацање за Олимпијске игре - чека се расплетGetty © Nikola Krstic/MB Media / Contributor

Женска кошаркашка репрезентација Србије остварила је изузетно важну, можда и пресудну победу у квалификацијама за Олимпијске игре, пошто су савладале домаћу селекцију Бразила 72:65!

Изабранице Марине Маљковић тако су стигле на корак од визе за Париз 2024, али је Ивана Раца у самом финишу меча промашила слободно бацање која би Српкиње већ одвела тамо.

Овако ће о свему одлучивати последње коло. У њему ће Србија играти против већ квалификоване Аустралије и победа сигурно води наш тим на Игре у Париз. Ипак, и пораз може да буде довољан, али у том случају би Немице морале или да победе Бразил или да изгубе са мање од седам поена разлике.

Разлог за све те компликације у калкулацијама је онај пораз Србије у првом мечу од Немачке, са седам поена разлике. Сада су Српкиње славиле са такође седам поена разлике и имају кош-разлику "нула". Ивана Раца је у финишу имала два слободна бацања и погодила је само једно - да је погодила и друго, већ би се славио пут на Олимпијске игре.

Но, у победи против Бразилки највећу улогу имала је фантастична Ивон Андерсон са 30 убачених поена и била далеко најбоља поентерка на мечу.

Сада ће се играчице Марине Маљковић спремати за Аустралију (недеља 21.00) и покушати да својим тријумфом обезбеде пут у Париз, без да чекају исход меча Немачка - Бразил.

Три од четири екипе из групе обезбедиће пласман на Олимпијске игре.

image