Ечевери: Родик је потпуно у праву – Новак ти прво узме ноге, па ти "поједе" душу

Аргентинац је потврдио речи чувеног Американца који је најбоље описао колико је тешко играти против Новака Ђоковића

Томас Мартин Ечевери, 27. играч света из Аргентине, истакао је да је Енди Родик био потпуно у праву када је описивао како изгледа када се суочавате са Ђоковићем.

Родик је у бројним анализама понављао да вам "Новак прво одузме, па онда и душу".

"Да, та изрека је веома тачна и прецизна", на прву је одговорио Ечевери.

"Прво ти узме ноге, потом ти 'поједе' ум и душу, а онда заврши тако што те уништи. Да, све је тачно."

Аргентинац, који тренутно наступа у Буенос Ајресу, недавно се састао са српским великаном у трећој рунди Аустралијан опена.

"Знам са чиме сам се суочио. Знао сам да је његов терен и турнир. То је као да играте против Рафаела Надала на стадиону 'Филип Шатрије'. Играо сам своју игру, било је то сјајно искуство које ћу увек носити са собом."

Ипак, у том сусрету није имао шансу, Ђоковић је тријумфовао 6:3, 6:3, 7:6 (7:2) и остварио трећу победу у исто толико међусобних окршаја.

"Наравно, био сам мало разочаран јер нисам могао да урадим оно што сам желео у тениском погледу. То је све део исте целине, морате да наставите да учите, схватите шта сте добро урадили, а шта погрешно. То што сам имао овакво искуство ми помаже да растем као играч."

Говорио је момак из Ла Плате и о генерацији тенисера који тренутно предводе "бели спорт".

"Сви су веома 'кул'. Карлос (Алкараз), Јаник (Синер), али и Новак. Сјајни су људи, увек те срдачно поздраве, веома су пријатни. Рафа (Надал) исто, у Бризбејну смо били заједно и гледао је мој меч. Тур је шаролик – различити људи, земље, културе... Морате знати да размете једни друге", закључио је Ечевери који је додао да је веома важан и однос ван терена са колегама.