Спорт

"Помогао сам Медведеву да први пут победи Ђоковића - зато сада сарађујемо"

Некадашњи тенисер Жил Симон данас је део тима Данила Медведева, у интервјуу за "Фигаро" је открио занимљиве детаље њихове сарадње
"Помогао сам Медведеву да први пут победи Ђоковића - зато сада сарађујемо"Getty © Zak Kaczmarek / Stringer

Руски тенисер Данил Медведев отпочео је сарадњу да донедавним француским тенисером Жилом Симоном, који је сада део његовог стручног штаба.

Симон је открио да ради са четвртим тенисером света, да му је помагао током Аустралијан опена, али и да му је својевремено помогао да оствари прву победу против Новака Ђоковића.

Француз, који се пензионисао крајем 2022. гдоине, био је познат као лукав играч, који је успевао да побеђује и Ђоковића и Роџера Федерера, па тако сада он сарађује с Медведевом уз Жила Сервару.

Симон је открио како је почела њихова сарадња.

"Данил ме је контактирао и питао да ли желим да помогнем током године њему и његовом тиму. Пре меча са Ђоковићем 2019. у Монте Карлу, питао ме је... 'Новак, шта мислиш?' Објаснио сам му како да игра и победио је. Сетио се тога и зато је хтео да започнемо сарадњу", присетио се Француз детаља од пре пет година.

"На пример, Данил ми је дао листу 16 играча против којих не воли да игра, а ја сам му спремио 16 различитих тактика. Тактички је Медведев врло снажан, али сви правимо грешке. Зато покушавам неке ствари да му објасним и то му се допада", открио је Симон детаље сарадње са освајачем Ју-Ес опена 2021. године.

image