Спорт

Ништа од репризе прошлогодишњег финала у Дубаију - Рубљов дисквалификован због викања на судију

Андреј Рубљов неже играти у финалу АТП турнира у Дубаију, пошто је елиминисан у полуфиналу, у финипу трећег сета - одлуком судија. Руски тенисер викао на линијског судију, па је дисквалификован са турнира
Ништа од репризе прошлогодишњег финала у Дубаију - Рубљов дисквалификован због викања на судијуGetty © Christopher Pike

Чудан меч, или бар већи део истог, одиграли су Андреј Рубљов и Александер Бублик у полуфиналу АТП турнира у Дубаију, а на крају је Казахстанац прошао у финале захваљујући дисквалификацији руског тенисера.

Рубљов је добио први сет после тај-брејка (7:4), Бублик се реванширао на исти начин (7:5), да би велика борба у трећем сету била окончана одлуком судија да елиминишу руског тенисера.

Бублик је повео 6:5 у трећем сету, а после његовог сервис гема Рубљов је имао мали нервни слом - викао је на линијског судију видно незадовољан одлукама.

Иако је Казахстанац желео да настави меч, главни судија турнира уз помож судије меча одлучили су да је Рубљов претерао, прекинуле меч и доделиле победу Бублику.

Руски тенисер правдао се да није користио "ружне речи", али одлука судија није промењена.

Рубљов је тако пропустио прилику да понови успех из прошле године, када је играо финални меч против земљака Данила Медведева и изгубио.

Управо Медведев игра у другом полуфиналу, а противник је Француз Иго Умбер.

image