Кад Богдан намести руку – седам тројки недовољно да се сруше "пеликани"

Српски репрезентативац још једном показао колики квалитет поседује, али ни то није било довољно за победу франшизе из Џорџије

Кошаркаши Атланте изгубили су од Њу Орлеанса резултатом 116:103 у утакмици одиграној у ноћи између недеље и понедељка, уз одличну партију Богдана Богдановића.

Богдановић је један од главних играча "јастребова" од повреде Треја Јанга и поново је показао колико квалитетан шут са дистанце поседује.

Капитен Србије је на паркету провео 36 минута и за то време постигао 25 поена, уз један скок и седам асистенције, те две украдене лопте.

Био је најефикаснији у редовима свог тима, шутирао је 9/19 из игре, а погодио је чак седам тројки из 15 покушаја.

Међутим, то није било довољно да Хокси стигну до предности и константно су, од краја прве четвртине, били у резултатском заостатку.

Он је у једном тренутку износио и 22 поена крајем треће деонице, па је било јасно да ће Пеликанси изаћи као победници.

Богдана је најбоље пратио Дежонте Мареј са 23 поена, Клинт Капела је додао 18, а Садик Беј четири мање.

У победничком тиму Њу Орлеанса Треј Марфи је постигао 28, а Зајон Вилијамсон поен мање.

Атланта сада има 29 победа и 35 пораза и налази се на десетој позицији на табели Источне конференције.

Њу Орлеанс пеликанси су пети тим Запада са скором 39-25.

Никола Јовић је у поразу Мајамија од Вашингтона (110:108) играо нешто више од 22 минута и забележио 10 поена, шест скокова, четири асистенције и по једну блокаду, украдену и изгубљену лопту.

Победе у НБА лиги су током ноћи остварили још Милвоки бакси, Индијана пејсерси, Хјустон рокетси, Бруклин нетси, Филаделфија севентисиксерси, Оклахома Сити тандер и Лос Анђелес лејкерси.