Пуних осам година Ђоковићеве суверене владавине!

Најбољи тенисер свих времена поставио још један рекорд који ће тешко бити надмашен

Новак Ђоковић овог понедељка започео је 416. седмицу на првом месту АТП ранг-листе.

Ђоковић је наставио да повећава свој учинак и заокружио је пуних осам година владавине једним од најтежих и физички најзахтевнијих спортова.

Новак је и даље на 9.675 бодова и има 870 више од првог пратиоца Карлоса Алкараза.

Новак је наставио да повећава сопствени рекорд и од раније је познато да ће на тениском трону остати најмање до 8. априла, а до тада ће скупити 419 недеља и са 36 година и 322 дана оборити рекорд Роџера Федерера као до сада најстаријег тенисера на првом месту.

И не само то, него има прилику и да додатно увећа предност над најближим пратиоцима уколико буде забележио добар резултат на мастерсу у Индијан Велсу, а можда и у Мајамију који следи одмах потом.

То је још један у низу рекорда које ће држати највећи играч свих времена (ГОАТ), па сада и не делују нереално речи његовог оца Срђана да би први могао да буде и 500 недеља.

С обзиром на то да такмичење у калифорнијској пустињи траје две седмице, није било промена на ранг-листи овог понедељка.

Иза водећег двојца следе Италијан Јаник Синер, руски тенисери Данил Медведев и Андреј Рубљов, Немац Александер Зверев, Холгер Руне из Данске и Пољак Хуберт Хуркач.

Норвежанин Каспер Руд је девети, док најбољих десет на свету комплетира Аустрилијанац Алекс де Минор.

Када је реч о осталим српским тенисерима, Ласло Ђере је 36. на свету, Душан Лајовић је округло 20 позиција ниже, док Миомир Кецмановић после прошлонедељног напретка заузима 47. место на АТП ранг-листи.

Хамад Међедовић је тренутно 119. играч света.