Спорт

Робињо: Осудили су ме за силовање јер је Италија расистичка земља

Некадашњи нападач Милана, Реал Мадрида и Манчестер ситија сматра да не би био осуђен да је белац
Робињо: Осудили су ме за силовање јер је Италија расистичка земљаGetty © Dino Panato / Stringer

Бразилац Робињо проглашен је кривим за силовање Албанке заједно са пријатељем Рикардом Фалком у ноћном клубу у Милану 2013. године.

Иако су њих двојица тврдила да је сексуални однос био добровољан, италијанска полиција је инсистирала да има аудио доказ да пристанак није дат.

Робињо је осуђен на девет година затвора, али није служио ниједан дан казне јер Бразил нема споразум о екстрадицији са Италијом.

Судови у Бразилу покушавају да га натерају да одслужи своју казну у домовини, али ће се случај ове среде наћи пред Врховним судом.

"Неправедно сам осуђен у Италији за нешто што се није догодило и за шта имам доказе да то потврдим", почео је Робињо у новом интервјуу.

"Играо сам четири године у Италији и уморан сам од прича о разисму. Нажалост, то се дешава и данас. То се догодило 2013, а данас је 2024, што води до тога да исти људи који тада нису радили ништа против расизма су исти који су ми пресудили на суђењу."

Врло је јасног става о томе због чега је проглашен кривим.

"Да су ми судили као белцу, све би било другачије, не сумњам."

Робињо је играо за Милан од 2010. до 2014. године, након чега је позајмљен бразилском Сантосу, пре него што је прешао у кинески Гвангџу Евергранде.

image
VV inauguration
banner