Спорт

Један од најбољих рукометаша свих времена најавио крај - Микел Хансен у Паризу завршава каријеру

Дански рукометаш Микел Хансен рекао је да ће овог лета завршити изузетно богату каријеру и да би волео да се од рукомета опрости на Олимпијским играма у Паризу
Један од најбољих рукометаша свих времена најавио крај - Микел Хансен у Паризу завршава каријеруGetty © Christof Koepsel

Микел Хансен је већ две деценије један од најбољих рукометаша света, многи га сматрају за једног од најбољих у историји овог спорта, али дошло је време и за крај.

"Већ скоро 20 година имам привилегију да живим од спорта који волим. Представљао сам неке од највећих клубова на свету. Увек сам говорио да желим да престанем оног дана када више нема радости и посвећености. И даље има, али такође мислим да сам дошао до тренутка где могу да осетим да постоје друге ствари које ме привлаче. Због тога осећам да је ово лето савршено време за крај каријере. Увек ћу имати огромну љубав према спорту. Мислим да то нико неће доводити у питање", рекао је Хансен на конференцији за новинаре у Олборгу.

Данац је три пута у каријери проглашаван за најбољег рукометаша света - 2011, 2015. и 2018. године, а са националним тимом био је светски, европски и олимпијски шампион.

Једино шта Хансену у каријери недостаје је титула клупског првака Европе.

Хансен се нада да ће овог лета успети да нађе место у селекцији Данске, како би се још једном нашао на олимпијском турниру, па да окачи рукометне патике о клин.

Микел Хансен је са репрезентацијом Данске био шампион Европе 2012. године, олимпијски шампион 2016. и троструки светски шампион 2019, 2021. и 2023. године.

На 266 утакмица за Данску постигао 1.350 голова, укључујући 296 на Европском првенству, што га чини најбољим стрелцем тог такмичења свих времена.

image
VV inauguration
banner