Спорт

Нови српски олимпијац - оставио Русију због Србије, сад се квалификовао за Игре у Паризу

Српска олимпијска делегација расте полако, али сигурно. Репрезентативац Србије у рвању грчко-римским стилом Александар Комаров обезбедио је олимпијску норму за учешће на Играма у Паризу предстојећег лета
Нови српски олимпијац - оставио Русију због Србије, сад се квалификовао за Игре у ПаризуGetty © Kadir Caliskan - United World Wrestling / Contributor

Комаров, рођени Рус који од 2024. године представља Србију, успео је да обезбеди визу пласманом у финале турнира европских квалификација у Азербејџану.

Комаров је у категорији до 87 килограма осигурао тако што је у првом колу победио Ивана Хуклека из Хрватске, потом Немца Ханеса Вагнера у четвртфиналу и напослетку Турпала Али Бисултанова из Данске у полуфиналу.

Сада српски олимпијски тим за Париз броји 81 спортисту, од чега су четворица рвачи - уз Комарова, ту су Мате Немеш, Хетик Цаболов и Стеван Мићић.

Иначе, Комаров потиче из Санкт Петербурга и претходно се такмичио под заставом Русије, али од ове године представља Србију.

Комаров је у фебруару и донео Србији златну медаљу на Европском првенству у Букурешту. Иначе је ожењен некадашњом српском репрезентативком у рвању Невеном Вуловић.

image