Спорт

Лоша вест за Партизан - Ефес победио Фенер, црно-бели сад навијају за Звезду

Екипа Жељка Обрадовића ће у последњем колу зависити и од Црвене звезде и њиховог меча против Ефеса
Лоша вест за Партизан - Ефес победио Фенер, црно-бели сад навијају за ЗвездуGetty © Nikola Krstic/MB Media / Contributor

Кошаркаши Ефеса савладали су као гости Фенербахче резултатом 82:80 у мечу 33. кола и тако стигли на корак од пласмана у плеј-ин Евролиге.

Ефес сад има скор 16-17 и уколико у последњем колу код куће савлада Црвену звезду сигурно ће играти у плеј-ину без обзира на остале резултате.

Сада ће Партизан у последњем колу моћи да стигне до плеј-ина Евролиге ако савладају Валенсију, али и Звезда савлада Ефес.

Фенербахче после тек другог пораза на домаћем терену ове сезоне (први од Црвене звезде) има скор 20-13 и захваљујући овом неуспеху неће имати предност домаћег терена у четвртфиналној серији, ко год да му буде противник.

Утакмица је била прилично уједначена, Ефес је у првој деоници имао плус осам (16:8), али се домаћин вратио у другој четвртини и имао плус седам на старту трећег периода (39:32).

Ефес се међутим вратио у игру и пет минута и 13 секунди пре краја имао плус шест (67:61). У последња три минута ушло се резултатом 73:67 за Ефес, а 91 секунду пре краја били је 76:69 за госте. 

Уследила је серија домаћина 4:0, па је Родриг Бобуа тројком повећао на 79:74 на 41 секунду до краја. Марко Гудурић је затим тројком смањио на 77:79 на 35 секунди до краја. Шејн Ларкин је повећао на 81:77, да би шест секунди пре краја Тарик Биберовић смањио на 80:81.

Елајжа Брајант је погодио једно слободно бацање за коначних 82:80 за Ефес, а рекордер Евролиге по броју постигнутих поена на једном мечу Најџел Хејс-Дејвис није погодио шут за три поена са више од девет метара за победу Фенербахчеа.

Код Ефеса је бриљирао Вил Клајбурн са 21 поенон, а Шејн Ларкин је дао 13, Бобуа 10, а Дан Отуру девет. Најефикаснији у Фенербахчеу био је Скоти Вилбекин са 17 поена, Гудурић је дао 15 (2/3 двојке, 2/4 тројке, 5/5 слободна бацања), Јоргос Папајанис 13, а Џонатан Мотли и Хејс-Дејвис по 10.

У последњем колу Фенербахче гостује Олимпијакосу.

image