Спорт

Брегар пред одлучујући меч са Турском: Морамо на Европско првенство

Селектор женске рукометне репрезентације Урош Брегар рекао је, пред одлучујућу утакмицу у квалификацијама за Европско првенство против Турске, да су добре игре из претходних утакмица разлог за оптимизам
Брегар пред одлучујући меч са Турском: Морамо на Европско првенство© R.R./ATAImages

Брегар је у Зрењанину, где ће се играти утакмица, навео да, након победе у Бугарској, у репрезентацији очекују и добар резултат против Турске.

"Вратили смо се с победом из Бугарске, та утакмица није била тешка за нас, али нас у недељу чека озбиљан противник, Турска и морамо се припремити да тај меч добијемо и пласирамо се на Европско првенство. Све играчице су здраве, можемо несметано да радимо и надамо се позитивном резултату", рекао је словеначки стручњак а преноси сајт Рукометног савеза Србије.

Репрезентативка Србије Kатарина Бојичић такође је истакла задовољство игром у Бугарској и рекла да очекује интензивнији меч против Турске.

"Kао што је ова утакмица најбитнија нама, тако је и Турској, те очекујем велику борбу, жар, жељу, срце. Нисмо дуго тренирале, али смо дале све од себе да се припремимо што боље и очекујемо победу. Позивам навијаче да дођу и помогну нам да одиграмо овај меч што боље", поручила је Бојичић.

Јована Јововић такође је позвала навијаче да дођу у Kристалну дворану и подрже Србију на последњем кораку ка Европском првенству.

"На нама је да на терену покажемо у каквој смо тренутно форми. Што се тиче утакмице с Бугарском, успеле смо и да одморимо поједине играчице, а опет да пружимо максимум и одиграмо озбиљно. Све смо утакмицу завршиле здраве, што је и селектору било најбитније. Против Турске нам неће бити лако, али опет све зависи од нас, како ћемо ући у утакмицу и какву ћемо имати реализацију. За нас би био велики корак и обавеза да се пласирамо на Европско првенство и такође желим да позовем навијаче да дођу у што већем броју", истакла је Јововић.

Репрезентација Србије одиграће у недељу од 18 часова у зрењанинској "Kристалној дворани" одлучујућу утакмицу у квалификацијама за Европско првенство.

Против селекције Турске Србији је довољан бод да се пласира на континентлни шампионат заједно са првопласираном из Групе 6 Црном Гором која је већ осигурала пласман на завршну смотру.

image
VV inauguration
banner