Спорт

Вукчевић о периоду у Партизану: Провео сам две веома лоше године, нисам се осећао пријатно

Српски кошаркаш из редова Вашингтона Тристан Вукчевић, изјавио је да су две године проведене у Партизану биле веома лоше и по њега непријатне
Вукчевић о периоду у Партизану: Провео сам две веома лоше године, нисам се осећао пријатно© ABA liga

Вукчевић је у финишу сезоне из редова црно-белих, прешао у Вашингтон визардсе, искористивши клаузулу у уговору.

Одмах по доласку у тим из престонице САД, Вукчевић је искористио одлично сваки минут и шансу и један је од бољих играча Вашингтона.

У интервјуу за "Мундо Депортиво", српски кошаркаш је причао о периоду у Партизану.

"Догодило се много ствари, не желим да улазим превише у детаље. Али нисам много играо и због тога се нисам осећао пријатно", рекао је млади кошаркаш.

Додао је да му се доста тога није свиђало у српском клубу, у којем је, како каже, провео две веома лоше године.

"Била је то моја одлука, није ми се свиђало у Партизану. Провео сам тамо две веома лоше године. Када се указала прилика, рекао сам: Баш ме брига, платићу и то је то. Догодило се много ствари, не желим да улазим превише у детаље. Али, нисам много играо и због тога се нисам осећао пријатно", рекао је Вукчевић.

Тристан је причао и о сарадњи са Жељком Обрадовићем.

"Много ми је помогао и увек говорим лепо о њему. Имао сам 18 година када сам дошао и то што сам имао прилику да видим кошарку негде другде ми је заиста помогло, могу тако да кажем."

Навео је да је задовољан третманом у Вашингтону.

"Тим, тренер и људи из Вашингтона ми много помажу. Дочекали су ме раширених руку. Осећам се веома добро, имам слободу да играм своју игру и покажем шта могу".

Пре Партизана, играо је за Реал Мадрид, где није успевао да се избори за минутажу.

"Било је много играча на мојој позицији, Томпкинс, Јабуселе, Дек... Ниује било места и разумео сам. Договорили смо се да одем у Партизан, што није било лоше. То је нешто што сам разумео, надам се да ћу једног дана поново играти у Реал Мадриду. То је најбољи клуб на свету, свако мора да има то искуство, то је нешто што нигде не постоји. Бити тако млад тамо је невероватна ствар. Морате доста да чекате на шансу, али ако је добијете и играте добро, све постаје неважно", додао је Вукчевић.

image
VV inauguration
banner