Спорт

Српски талас "поплавио" НБА лигу

Свих 15 утакмица одиграно је у НБА лиги у ноћи између петка и суботе, а српски интернационалци имали су запажену улогу
Српски талас "поплавио" НБА лигу© Tanjug/AP Photo/Marta Lavandier

Никола Јокић био је трагичар Денвера који је готово извесно остао без првог места на табели Западне конференције, а Богдан Богдановић није успео да спречи пораз своје Атланте.

Капитен "орлова" могао је директно да помогне Јокић, али Хокси ипак нису изненадили Минесоту – 109:106.

Богдан је на паркету провео скоро 29 минута и за то време убацио 17 поена, уз половичан проценат шута из игре (5/10).

Некадашњи играч Партизана, Фенербахчеа и Сакрамента био је веома расположен у прве три четвртине, а онда је последњи период отворио са три везана промашаја.

Због тога га је тренер Снајдер послао на клупу, где је остао до краја утакмице.

Најефикаснији у екипи Атланте био је повратник у екипу после поврде Тре Јанг који је утакмицу завршио са 19 поена и седам успешних додавања, Хантер је имао 15 поена, док је један мање имао Бруно Фернандо.

Код Минесоте, Руди Гобер је утакмицу завршио са дабл-дабл учинком од 25 поена и 19 скокова, док је Нез Рид убацио 19 поена.

Кошаркаши Мајамија су савладали Торонто репторсе са 125:103 у претпоследњем дуелу регуларног дела НБА лиге.

Хит је до победе дошао на крилима српског репрезентативца Николе Јовића, који је постигао 22 поена уз пет скокова и две асистенције.

Екипа Ерика Сполстре се налази на осмом месту Истока са 45 победа и 36 пораза, док су Рептроси на 12. позицији са скором 25-56.

Поред Јовића, истакао се Хаиме Хакез Џуниор са 20 поена, четири скока и девет асистенција, а двоцифрен је био и Бем Адебајо са 19 поена и шест скокова.

У екипи Дарка Рајаковића, најбољи је био Ар Џеј Берет са 35 поена и 11 ухваћених лопти.

Вашингтон је у утакмици без резултатског значаја поражен на свом терену од екипе Чикага – 129:127.

Визардси су пали у неизвесној завршници, забележили 66. неуспех ове сезоне, али може да радује још једна одлична партија Тристана Томпсона.

Доскорашњи играч Партизана наставио је да користи шансу и дуел са Булсима завршио је са 19 поена (5/11 из игре) и по једним скоком, асистенцијом, украденом лоптом и блокадом за 22 минута на паркету.

Најслабији учинак од свих српских кошаркаша забележили су Василије Мицић и Алексеј Покушевски, чији Шарлот није успео да избегне пораз од најбољег тима лиге – Бостон селтикса.

"Зелени" су на свом паркету лако изашли на крај са "стршљеновима" (131:98), Мицић је постигао пет поена и три асистенције, док је Покушевски забележио осам поена и пет скокова.

image
VV inauguration
banner