Сви поднели оставке: Јувентус без председника и управе

Док су све очи љубитеља фудбала ових дана упрте у Kатар, где се игра Светско првенство, у Италији се дешавају потреси. Фудбалски клуб Јувентус остао је без целокупне управе укључујући и председника Андрее, члана најбогатије италијанске породице Ањели

Kомплетно руководство Јувентуса поднело је оставке у понедељак увече, на челу са председником клуба Андреом Ањелијем и спортским директором Павелом Недведом.

Управа славног клуба у понедељак увече одржала је седницу на којој је донета одлука о оставкама због афере која потреса италијански фудбал након које је италијанско тужилаштво отворило истрагу због лажних финансијских извештаја.

Оставке су поднели и сви чланови Борда директора – генерални директор Маурицио Аривабене и чланови Борда Лоренс Дебру, Масимо дела Рађоне, Kетрин Финк, Данијела Марилунго, Франческо Ронкаљо, Ђорђо Такија и Сузан Kивуд.

Разлог оставки наводно су финансијске малверзације у периоду од 2018. до 2020. године због којих је торинско тужилаштво крајем октобра покренуло истрагу, а које су довеле до рекордно лошег пословања клуба за такмичарску 2021-2022. годину, односно губитка 254.300.000 евра.

То значи и крај владавине породице Ањели у Јувентусу. Андреа је био четврти представник чувене италијанске фамилије, а на чело клуба из Торина дошао је у мају 2010. године. У том периоду Стара дама је девет пута била шампион Италије, али је после година доминације запала у кризу из које већ трећу сезону не може да се извуче.