Спорт

Рукометашице Србије на ЕП против Црне Горе, Румуније и Чешке

Женска рукометна репрезентација Србије на шампионату Европе играће у групи Б, у мађарском Дебрецину, са селекцијама Црна Горе, Румуније и Чешке, одлучено је жребом у Бечу

Српкиње ће први меч играти против Црногорки, са којима су биле у истој квалификационој групи, 29. новембра, а потом следе дуели против Чешке (1. децембра) и Румуније (3. децембра).

Селектор српских рукометашица Урош Брегар, рекао је да не може да буде задовољан жребом.

"Из четвртог шешира добили смо најтежег противника, Чешка је на последњем Светском првенству заузела осмо место. Из првог шешира смо извукли Црну Гору од које смо два пута били поражени у квалификацијама за овај шампионат, али са само голом разлике. Добро се познајемо, играмо сличан рукомет, али су Црногорке увек неугодан ривал. Такође добро знамо и Румунију, играли смо против њих на Светском првенству", истакао је Брегар за сајт РСС.

"Извукли смо можда и најтежу групу, можемо сваку утакмицу да добијемо, а можемо сваку и да изгубимо, верујем да ће нијансе одлучивати. С обзиром на промену система такмичења, из групе пролазе само две екипе, а ми се надамо да ћемо изборити свој пут до пласмана у наредну фазу. Надам се да ћемо имати на располагању здрав и спреман ростер", поручио је Брегар.

Шампионат Европе игра се од 28. новембра до 15. децембра у Аустрији, Мађарској и Швајцарској.

image
VV inauguration
banner