Спорт

Харден и Клиперси укротили "телад", касно паљење Дончића и Ирвинга

Очекивао се спектакл у "граду анђела", али је домаћин већ у првом полувремену угасио све наде гостију
Харден и Клиперси укротили "телад", касно паљење Дончића и Ирвинга© Tanjug/AP Photo/Ashley Landis

Кошаркаши Лос Анђелес клиперса повели су 1-0 против Даласа у првој рунди плеј-офа Западне конференције.

Клиперси су укротили "телад" резултатом (109:97) и на најбољи начин започели доигравање против једне од најефикаснијих екипа у лиги.

Тренер Тајрон Лу није могао да рачуна на Каваја Ленарда, ког мучи колено и који је сада под знаком питања и за Олимпијске игре у Паризу, али је ствари у своје руке узео Џејмс Харден.

Домаћини су играли сјајну одбрану у првом полувремену, а посебно у другој четвртини у којој су допустили само осам поена Мевериксима.

Све то је у нападу награђивао Харден, који је тројкама створио предност, а Клиперси је рутински сачували.

Некадашњи играч Оклахоме, Хјустона и Бруклина је дуел завршио са 28 поена и осам асистенција.

Врло запажен учинак под кошем имао је хрватски центар Ивица Зубац, који је комплетирао дабл-дабл са 20 поена и 15 скокова.

Пол Џорџ је повукао у последњем кварталу, меч завршио са 22 поена и шест скокова, док су двоцифрени били још Теренс Мен са 13 поена и девет скокова, односно Расел Вестбрук са 13 поена и по четири ухваћене лопте и асистенције.

На другој страни су практично две трећине поена постигли Лука Дончић и Кајри Ирвинг. Дончић је имао 33 поена, 13 скокова и шест успешних додавања, док је Ирвинг стао на 31 поену.

Екипа из Тексаса тек је у финишу успела да избегне дебакл, али снаге за преокрет није било и прву победу ће морати да потражи у среду од 4.00 на истом овом месту.

У осталим утакмицама до вођства у серији дошли су Милвоки бакси против Индијана пејсерса, односно Оклахома Сити тандер против Њу Орлеанс пеликанса.

image
VV inauguration
banner