ПСВ "осмицом" најавио велико славље, титула се после шест година враћа у Ајндховен

Клуб који је 24 пута био шампион Холандије на прагу је да упише нову "рецку", прву након више од пола деценије

Фубалери ПСВ-а из Ајндховена победили су као гости Херенвен резултатом 8:0 и у наредна три кола недостаје им бод за освајање титуле првака Холандије.

ПСВ би могао већ у петак увече да и званично постане првак, уколико Фејенорд не победи на гостовању код Го Ахед Иглса.

Екипа коју води Петер Бош игра историјску сезону у којој ће доћи до прве титуле од сезоне 2017/2018.

Клуб из Ајндховена је најавио велике успехе невероватном серијом од 17 узастопних победа на почетку Ередивизије и ривали су им од тог тренутка само гледали у леђа.

Све је кулминирали страшним тријумфом над Херенвеном, пала је "осмица" на "Филипс стадиону" на којем су по два гола дали Гус Тил и Малик Тилман, док су се по  једном у стрелце уписали Лук де Јонг, Јохан Бакајоко, Џоји Верман и Патрик ван Анхолт.

У финишу меча гостујући навијачи су у два наврата прекидали меч бакљадама, али је утакмица ипак приведена крају.

ПСВ је тако пробио "стотку" у домаћем шампионату јер има убедљиво најбољи напад са 103 постигнута гола. Тим је у последње две утакмице чак 14 пута тресао противничке мреже, јер је претходно савладао Витесе 6:0. И не само то, црвено-бели имају најбољу одбрану у лиги, пошто су на 31 утакмици примили само 17 погодака.

ПСВ, који је испао у осмини финала Лиге шампиона од Борусије Дортмунд, после 31 кола има 84 бода, 12 више од Фејенорда који има меч мање.