Вучић поставио камен темељац за изградњу Националног стадиона: Финале Лиге Европе у Београду

Председник Србије Александар Вучић обишао је припремне радове на изградњи комплекса ЕКСПО 2027 и присуствовао церемонији почетка радова на изградњи Националног фудбалског стадиона

Вучић је постављањем лопте са потписима легендарних играча, али и са својим потписом симболично означио почетак изградње Националног стадиона у Сурчину.

Након обиласка радова, присутнима су се обратили председник Вучић, амбасадор Ли Минг, председник РС Милорад Додик и председник Фудбалског савеза Србије Драган Џајић, а путем видео поруке обратили су се и српски репрезентативци.

"Није то само грађевина, шипови иду 25 метара дубоко у земљу да би се осигурала чврстина, стабилност стадиона. Хвала УЕФА на много чему. Финале Лиге Европе 2028. ће се играти у Београду на Националном стадиону", рекао је Вучић.

Додао је да ће о имену стадиона одлучити грађани.

"Даћемо народу да изабере име. Да људи гласају, паметнији су", рекао је он.

Присутни су били и председник Републике Српске Милорад Додик, амбасадор Kине у Србији Ли Минг, председник Фудбалског савеза Србије Драган Џајић, министар финансија Синиша Мали, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, министар спорта Зоран Гајић, министарка науке Јелена Беговић, министар туризма Хусеин Мемић, селектор фудбалске репрезентације Србија Драган Стојковић Пикси, некадашњи фудбалер Ненад Бјековић, потпредседник ФСС Братислав Недимовић, директор ЈП Kоридори Србије Александар Антић.

Заједно са председником Србије на лопте су се потписали и поставили их као камен темељац и Драган Џајић, амбасадор Ли Минг, председник РС Милорад Додик, министри Мали и Гајић.

Вучић је у понедељак рекао да ће се стадион брзо градити и биће један од најлепших стадиона.

Очекује се да Национални стадион буде завршен до краја 2026. године, а имаће око 52.000 седишта и биће изграђен по свим Уефиним стандардима и градити по архитектонском решењу Марка Фенвика.

Припремни радови на изградњи објеката за ЕКСПО су почели у јуну прошле године и како је раније речено теку по плану.

Специјализована изложба ЕКСПО 2027 Београд, са темом "Игра(ј) за човечанство – спорт и музика за све" биће одржана у Београду од 15. маја до 15. августа 2027. године.