Драган Стојковић и Драган Џајић о Националном стадиону: Наш сан се остварује, велики дан за фудбал

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић изјавио је да су људи из фудбала пресрећни и презадовољни јер се њихов сан о изградњи Националног стадиона остварује

Председник Србије Александар Вучић положио је камен темељац и тако симболично отворио радове на Националном стадиону.

"Много ми је драго да сам данас овде и да видим на делу тај почетак остваривања сна", рекао је Стојковић током обиласка радова на изградњи комплекса ЕКСПО 2027 и Националног стадиона у Сурчину са председником Србије Александром Вучићем.

"Услови су бољи него раније. Не мислим само на Национални стадион. Прелепо је то. Србија се мења у спортском делу, јер када добијете стадион у Зајечару, Лесковцу, Лозници, не може нико да каже да то није лепо, нити добро. То су изузетно лепи пројекти и на понос свих нас. Ето, дочекаћемо и да имамо Национални стадион", констатовао је Стојковић.

На питање зашто нам је потребан Национални стадион, Стојковић је одговорио да ћемо тиме бити део Европе.

"Играће се финале Лиге Европе, биће функционалан објект који ће да прими све могуће аспекте живота. Од концерата до фудбалских утакмица до разних чуда, спектакала итд. Тако да је феноменална ствар. Ми, бар из фудбала, смо пресрећни и презадовољни да ево овај сан почиње да се остварује. И ја једва чекам да за две године то здање буде готово и да нас учини онако поносним", поручио је Стојковић.

Говорећи о будућим наступима на Европском првенству, Вучић је рекао да му је важно да Србија не изгуби од Енглеске и Словеније.

"Једина важна ствар је да морате да верујете и да се не предајете. И најбољи лек за све је победа. Победа лечи све. Тако да, борићемо се, даћемо све од себе", поручио је Стојковић.

Драган Џајић: Велики дан за фудбал, добићемо једно велелепно издање

"Данас је велики дан за фудбал. Данас је дан када сви треба да се радујемо. Добићемо једно велелепно издање које је у овом тренутку и које ће у наредном периоду бити најлепше или међу три најлепша стадиона у Европи, изјавио је председник Фудбалског савеза Србије Драган Џајић на свечаности уочи полагања камена темељца за изградњу Националног стадиона у Сурчину.

"На нама који радимо у фудбалу и који волимо фудбал преостаје да се изборимо, да се на том стадиону постижу добри резултати, да наша репрезентација игра добро, квалификује се на највећа светска такмичења и да овај стадион који се гради буде увек пун и да да пуну подршку репрезентацији Србије", рекао је Џајић.

Он се потом захвалио председнику Србије Александру Вучићу.

"Велику захвалност за ово има Република Србија на челу са њеним председником који је и овога пута доказао да оно што обећа да испуњава. Сећам се једне ситуације од пре неколико година када је председник Србије посетио нашу репрезентацију и један га је играч питао: 'Председниче, да ли ћемо ми добити национални стадион?'. Тад је наш председник Вучић рекао: 'Добићемо'", истакао је председник ФСС.

"Ево ово је тренутак да данас почнемо ове радове, да ударимо камен темељац и да од српских фудбалера у будућности очекујемо много боље резултате. Српски љубитељи фудбала воле фудбал, воле фудбал и очекују да се нешто лепо дешава, да се постижу победе а ако то буде и овај стадион ће увек бити пун", закључио је Џајић.

Очекује се да Национални стадион буде завршен до краја 2026. године, а имаће око 52.000 седишта и биће изграђен по свим Уефиним стандардима и градити по архитектонском решењу Марка Фенвика.

Специјализована изложба ЕКСПО 2027 Београд, са темом "Игра(ј) за човечанство – спорт и музика за све" биће одржана у Београду од 15. маја до 15. августа 2027. године.