Спорт

Два српска бисера на списку за драфт, али важно такмичење ремети планове Звезде и Меге

Проблем за два клуба, Црвену звезду и Мегу, могло би да буде то што се "NBA Draft Combine" одржава у периоду финала АБА лиге, односно од 12. до 19. маја
Два српска бисера на списку за драфт, али важно такмичење ремети планове Звезде и Меге© Dusan Milenkovic/ATAImages

Никола Топић, кошаркаш Црвене звезде, и Никола Ђуришић, кошаркаш Меге, налазе се међу 78 кошаркаша који су добили позив за Чикаго где ће се од 12. до 19. маја одржати "NBA Draft Combine".

Топић и Ђуришић су у петак играли један против другог у првој утакмици полуфинала АБА лиге, а ускоро би могли заједно пут Сједињених Америчких Држава, на веома важне тестове уочи НБА драфта.

На такмичењу "NBA Draft Combine", тимови имају шансу да уживо виде играча, да га упознају, одраде тренинг, да приступе медицинским и биомеханичким тестовима...

То је шанса за играче да се што боље покажу генералним менаџерима, власницима, најважнијим људима франшиза, који ће касније одлучити којег ће играча драфтовати и тиме га довести у тим.

Никола Топић ће бити изабран веома високо, односно на почетку драфта.

Млади српски репрезентативац је на најновијој листи сврстан у категорију "2-6", што значи да га НБА тимови гледају као једног од шест највећих талената предстојећег драфта.

Ђуришић се такође добро рангира, али за њега је реалније да буде изабран крајем прве или у другој рунди.

Проблем за два клуба, Црвену звезду и Мегу, могло би да буде то што се "NBA Draft Combine" одржава у периоду финала АБА лиге, односно од 12. до 19. маја.

Међутим, црвено-бели су одмах реаговали и истакли да ће њихов играч остати у клубу докле год буде имао професионалне обавезе.

"Никола Топић има вишегодишњи уговор и неће напуштати клуб, ни привремено, ни по једном основу, док му не прођу све обавезе које има као играч", саопштено је из КК Црвена звезда.

"Подсећамо да нас у текућој такмичарској сезони у наредном периоду очекују изузетно важне утакмице у два такмичења."

Огласио се и агент двојице играча Мишко Ражнатовић.

"Имајући у виду да је доста интересовања подигла информација везана за позив Топића и Ђуришића за 'NBA Draft Combine' у Чикагу, 12-19. мај, неопходно је одређено појашњење. Плеј-оф АБА у оба случаја има апсолутни приоритет, и играч који буде играо финале ће прескочити 'Combine'", написао је Ражнатовић на друштвеним мрежама.

Финале АБА лиге почиње 13. маја.

Црвена звезда је повела 1-0 у серији и велики је фаворит да се пласира у борбу за титулу регионалног шампиона.

image