Флик: Остајем селектор Немачке и ако не прођемо групу

Репрезентација Немачке налази се у незавидној ситуацији пре утакмице последњег кола групе Е Светског првенства у Kатару и за осмину финала није им довољна само победа против Kостарике

Панцерима је потребна победа у последњем колу, али уз њу мора да чека тријумф Шпаније против Јапана или мора да добије са два разлике уколико Шпанци и Јапанци ремизирају. Уколико се то не деси, Немачка ће други пут заредом испасти већ у групној фази Мундијала.

Селектор Немачке Ханси Флик и поред тога не брине за свој посао, а за разлику од немачке нације, ни не делује незадовољно.

"Уговор имам до 2024. године и ако мене питате, остајем нормално селектор што год да се догоди на овом првенству. Радујем се Европском првенству 2024. у Немачкој, али је до тада је још пуно времена. Имамо пуно посла пре тога ", рекао је Флик.

Некадашњи тренер Бајерна у последњем колу групне фазе би требало да има лак посао са Костариком.

"Желимо што пре да отклонимо резултатску неизвесност. Верујем овим момцима, а морамо показати гард и енергију какву смо показали против Шпаније. Неће бити лако, али морамо пронаћи решење", рекао је Флик.

Костарика и Немачка играју у четвртак од 20.00.