Спорт

Ово би био историјски турнир - Србија и Албанија заједнички организују ЕП за младе

Албанија и Србија желе заједнички да организују Европско првенство за младе 2027. године
Ово би био историјски турнир - Србија и Албанија заједнички организују ЕП за младе

Вест да Србија и Албанија желе да заједнички организују турнир 2027. године, прво је потврдио председник Фудбалског савеза Албаније (АФС) - Арманд Дука, преноси "Коха", а потом и челници Фудбалског савеза Србије.

"Фудбалски савез Србије је заједно са Фудбалским савезом Албаније аплицирао за организацију Европског првенства за младе (У21) које се одржава 2027. године. Србија поседује капацитете у погледу стадиона, тренинг центара и хотела, за организацију једног таквог такмичења. Идеја је да се финале Европског првенства одржи у Београду. Детаљи ће бити договорени приликом читавог циклуса преговора и одлучивања. У овом моменту имамо два такмаца – то су Турска и Белгија”, рекао  је потпредседник ФСС-а Бранислав Недимовић за "Меридијан спорт".

Дука је рекао да Албанија самостално не испуњава услове, пошто је потребно најмање осам стадиона.

Први човек албанског фудбала је истакао да је ово "добра вест за албански и српски народ", али и додао да је неопходна и велика посвећеност влада двеју земаља.

Фудбалски савез Албаније је издао саопштење, али је и блокирао коментаре на друштвеним мрежама.

"Албанија је један од главних кандидата за домаћина финалних утакмица Европског првенства за У21 репрезентације 2027. године. АФС је упутио захтев УЕФА, да Албанија буде једна од земаља домаћина финала овог такмичења. Будући да нису испуњени услови у погледу броја стадиона, АФС ће сарађивати са Фудбалским савезом Србије на заједничком домаћинству", наводи се у саопштењу и додаје се да би овај пројекат "Албанију ставио у центар фудбалске пажње целог континента".

image