Спорт

Јокић покренуо шампиона – Денвер се новим брејком вратио у потпуни егал

Актуелни шампион НБА лиге био је на ивици елиминације већ у полуфиналу конференције, али је онда на сцену ступио најбољи кошаркаш на свету
Јокић покренуо шампиона – Денвер се новим брејком вратио у потпуни егал© Tanjug/AP Photo/Abbie Parr

Кошаркаши Денвера направили су и други брејк у Минесоти и изједначили на 2-2 у полуфиналној серији Запада, пошто су савладали Тимбервулвсе резултатом 115:107.

Нагетси су били на прагу елиминације након два неуспеха на домаћем паркету, дуели у Минеаполису били су "бити или не бити", а тада је на сцену ступио наш Никола Јокић.

Прво је био најбољи у трећој утакмици пре неколико дана, а сада је на својим леђима поново носио екипу која има амбиције да одбрани трон.

Јокић је на паркету провео 39 минута и за то време постигао 35 поена (15/26 из игре), имао по седам скокова и асистенција, три украдене лопте, четири изгубљене и једну блокаду.

"Имају најбољег играча на свету", рекао је након меча Ентони Едвардс.

Момак из Сомбора предводио је саиграче који су у првој четвртини били у заостатку, али су серијом 12:0 у финишу тог периода дошли до предности. Од тада се нису освртали – разлика је у трећој деоници била и максималних +18, а Денвер је успешно одбио сваки налет домаћина.

Рутински је сусрет привео крају и сада ће "моментум" поново бити на страни "грумења".

Поред Николе, истакао се Ерон Гордон који је убацио 27 поена, ухватио седам лопти и поделио шест додавања, уз фантастичне проценте шута. Гордон је из игре промашио само један шут из 12 покушаја, за три је имао 2/2, а са линије за слободна бацања 3/3.

Џамал Мареј је додао 19 поена, док су двоцифрени још били Крис Браун са 11, односно Џастин Холидеј са 10.

На другој страни, "вуковима" није помогла ни сјајна партија споменутог Едвардса, који је утакмицу завршио са 44 поена, Мајкл Конли је додао 15, док су Карл-Ентони Таунс (13+12) и Руди Гобер (11+14) комплетирали дабл-даблове.

Серија се сада сели у Колорадо, где ће Денвер пред својим навијачима имати прилику да поведе, у ноћи између уторка и среде од 4.30 по средњоевропском времену.

image