Спорт

Мелоун: Никад не потцењујте срце шампиона, овај тим није само Јокић

Тренер кошаркаша Денвера Мајк Мелоун изјавио је данас да је његов тим захваљујући међусобној вери и тимском духу стигао до победе против Минесоте у четвртом мечу полуфинала плеј-офа Западне конференције НБА лиге, преносе амерички медији.
Мелоун: Никад не потцењујте срце шампиона, овај тим није само ЈокићGetty © AAron Ontiveroz

Кошаркаши Денвера победили су у гостима екипу Минесоте резултатом 115:107 у четвртом мечу полуфинала плеј-офа Запада и изједначили на 2:2 у серији.

Минесота је водила 2:0 у серији, али су кошаркаши актуелног шампиона НБА лиге остварили две победе у гостима.

Мелоун је на конференцији за медије после меча са Минесотом цитирао славног тренера Рудија Томјановића.

"Био је у праву, никад не потцењујте срце шампиона. Прошле године смо у финалу победили два пута у Мајамију. Овај тим је тестиран изнова и изнова и одговарамо на све што се пред нама нађе. Ова серија је далеко од готове, не славимо уопште. Оно што видим јесте да ова екипа верује у себе и једни у друге. Онако како би требало да игра шампионски тим", рекао је Мелоун.

Најбољи играч Денвера Никола Јокић био је на клупи током треће четвртине због четири личне грешке.

"Подсетило ме то на меч у финалу кад је Никола био у проблемима са личним грешкама. Мислим да широм планете стане дах у тој ситуацији. Као и тад смо успели да одговоримо. Играмо кроз Марија, Гордона, момци са клупе су одговорили задатку. Јесте он три пута МВП, али овај тим није само Јокић, већ има пуно талента, самопоуздања и петље", закључио је тренер Денвера.

Наредни меч биће одигран за два дана у Колораду.

image