Спорт

Недовољан трипл-дабл Дончића, Оклахома узвратила ударац Даласу

Резултат у серији сада је изједначен (2-2) и до краја нас очекује велика драма
Недовољан трипл-дабл Дончића, Оклахома узвратила ударац Даласу© Tanjug/AP Photo/Tony Gutierrez

Кошаркаши Оклахоме направили су брејк у Даласу и савладали Мевериксе резултатом 100:96 у четвртој утакмици полуфиналне серије плеј-офа Западне конференције.

Тандер је у Тексасу узвратио ударац ривалу, изједначио на 2-2 у серији и сада поново има предност домаћег терена.

Домаћину није био довољан ни трипл-дабл Луке Дончића, који је дуел завршио са 18 поена, 12 скокова и 10 асистенција, али и веома лошим процентима шута.

Лука је погодио само шест пута из 20 покушаја из игре, испалио је девет тројки и био прецизан само двапут, а имао је и седам изгубљених лопти. Јасно је да повреда колена мучи прву звезду Даласа, који је и поред тога био близу трећег тријумфа.

Екипа Џејсона Кида имала је двоцифрену предност све до половине треће четвртине, али је онда уследио преокрет гостију који је режирао Шеј Гилџус-Александер.

Он је био најефикаснији са 34 поена, осам ухваћених лопти и пет успешних додавања, а најбоље га је пратио са 18 поена и девет скокова. Центар Тандера је у финишу био сигуран са линије за слободна бацања и тиме решио питање победника.

У редовима Даласа истакао се и Вошингтон који је комплетирао дабл-дабл (21 поен и 12 скокова), а потпуно је подбацио Кајри Ирвинг који је за 40 минута на паркету имао по девет поена и асистенција.

Серија се сада враћа у Оклахому и следећи меч на програму је у ноћи између среде и четвртка од 3.30 по средњоевропском времену.

У другој утакмици Бостон је са 109:102 био бољи од Кливленда и дошао надомак финала Истока, пошто сада води 3-1 у серији.

image