Спорт

Гвардиола хвали резервног голмана: Да није Ортеге, Арсенал би већ освојио Премијер лигу

Шпански стручњак Пеп Гвардиола изјавио је да је резервни голман Ситија Стефан Ортега, директно спречио Арсенал да освоји Премијер лигу ове сезоне
Гвардиола хвали резервног голмана: Да није Ортеге, Арсенал би већ освојио Премијер лигуGetty © Catherine Ivill - AMA

Знатно теже од очекиваног је Сити савладао Тотенхем и тако задржао "пол-позицију" за освајање титуле Премијер лиге.

Тим из Манчестера коло пред крај такмичења има два бода предности у односу на Арсенал.

Тренер "грађана" Пеп Гвардиола, истакао је да је резервни голман Стефан Ортега, био херој који је спречио да Арсенал већ прослави освајање титуле.

Ортега је против Тотенхема у игру ушао у 69. минуту, када је заменио Едерсона који се повредио.

Немачки голман је за тек нешто више од 20 минута на терену, имао три запажене одбране, од којих се истиче она када је Сону одбранио ударац у ситуацији један на један.

"Стефан Ортега, он нас је спасао. Њега да није било, Арсенал би већ био шампион. То је толико просто и то је реалност. Простора за грешку готово да нема. Боже, како је бранио. Она ситуација код Соновог покушаја, био је невероватан. Један на један, Стефан је један од најбољих голмана које сам видео у свом животу. То је та немачка култура - не падај, остани на ногама", изјавио је Гвардиола након меча.

Сити је славио против "петлова" головима Ерлинга Холанда. 

Уколико савлада Вест Хем у последњем колу, Манчестер сити ће стићи до четврте узастопне титуле у енглеском првенству, а чак шесте од могућих осам под вођством Пепа Гвардиоле.

Арсенал у последњем колу игра против Евертона, а "тобџијама" је за титулу неопходна победа, уз услов да Сити не забележи тријумф против "чекићара".

Уколико Сити одигра нерешено, Арсенал ће бити први на табели, због боље гол разлике.

image