Спорт

Јокић се нашалио после победе Нагетса: Ја сам чудо пририде, морам да покажем свој атлетицизам

Никола Јокић био је расположен после новог тријумфа над Минесотом, па је стигао и да се нашали на конференцији за новинаре

Јокић је одговарао на питања новинара, а посебно занимљив одговор дао је на питање о свом закуцавању преко Ентонија Едвардса.

"Имао сам отворен пут ка кошу... Али, знате, ја сам чудо природе. Морам да покажем свој атлтицизам", рекао је Џокер уз осмех и насмејао присутне у сали.

Јокић је бриљирао на мечу против Минесоте, пошто је постигао 40 поена и имао је 13 асистенција и 7 скокова.

Денвер је губио 2:0 у серији, али је после три узастопне победе стигао надомак пласмана у финале Западне конференције НБА лиге.

"Мислим да сам одиграо добру утакмицу. Као што један од мојих добрих пријатеља, Мајк Милер, каже: 'Пусти и уживај у моменту'", изјавио је Јокић после меча за америчку телевизији "И-Ес-Пи-Ен".

Наредна утакмица биће одиграна за два дана у Минеаполису, а кошаркаши Денвера бране титулу у НБА лиги.

"Не желимо да одустанемо. Идемо у Минесоту по још једну победу", истакао је Јокић.

Тренер Денвера Мајкл Мелоун похвалио је игру српског кошаркаша.

"Његова кошаркашка интелигенција је невероватна, вероватно би требало да је у Менси. Никола зна све одговоре на све што му даш, индивидуално и током игре. Не прави проблем, не форсира ништа, само чита игру и морате да реагујете на њега. Уписао је 13 асистенција, то је несебичност и интелигенција. Он је дефиниција играчке величине, јер чини све око њега бољима", рекао је Мелоун на конференцији за медије.

image