Спорт

Дончић коначно заиграо на свом нивоу, Оклахома то није могла да испрати

Словенац упркос повреди колена пружио феноменалну партију и довео свој тим надомак финала конференције
Дончић коначно заиграо на свом нивоу, Оклахома то није могла да испратиGetty © Joshua Gateley / Stringer

Кошаркаши Даласа су на крилима сјајног Луке Дончића савладали Оклахому резултатом 104:92 и повели 3-2 у полуфиналној серији Западне конференције.

Меверикси су одиграли одличну утакмицу, пре свега дефанзивно, и што је најважније – уписали брејк који би могао да се испостави одлучујућим у овом окршају.

Екипа Џејсона Кида сада има прилику да овери пласман у ново финале Запада, уколико у ноћи између суботе и недеље од 2.00 по средњоевропском времену, оствари победу пред својим навијачима.

Дончић је још једном заблистао, није форсирао како уме и за више од 41 минута на паркету остварио трипл-дабл. Завршио је дуел са 31 поеном (12/22 из игре, 5/11 тројке), 10 скокова и 11 асистенција.

Гости су у раној фази преузели вођство и од тада се нису освртали. Како је утакмица одмицала, тако је Далас ломио отпор Оклахоме и то је учинио средином треће четвртине, када је дошао до максималних +15.

Домаћин је покушавао да се врати, али је "телад" била спремна да одбије сваки напад ривала.

Луку је најбоље испратио Дерик Џоунс са 19 поена, док је Кајри Ирвинг додао 12.

На другој страни, очекивано је најбољи био Шеј Гилџус-Александер са 30 поена, шест ухваћених лопти и осам успешних додавања, али није имао подршку саиграча. Следећи на листи стрелаца био је Чет Холгрем са 13 поена.

Победник овог двобоја у финалу Западне конференције играће са бољим из другог полуфинала, у којем Денвер нагетси воде 3-2 против Минесота тимбервулвса.

image