Све о Партизану и путу ка Лиги шампиона - чека га пакао, али европска јесен је близу!

Црно-бели већ сада знају ко би могли да им буду потенцијални противници на старту квалификација за Лигу шампиона и очигледно је да тим из Хумске очекује тежак задатак шта год жреб 19. јуна буде одлучио

Фудбалери Партизана заиграће предстојећег лета у квалификацијама за Лигу шампиона по први пут после седам година, пошто су у петак обезбедили друго место на табели Суперлиге Србије.

Црно-бели су савладали Чукарички и сада већ могу да почну да праве планове за европско лето, а врло могуће и јесен у УЕФА такмичењима.

Наиме, већ сада је познато како би отприлике могао да изгледа европски пут Партизана од друге половине јула, када ће стартовати у другом колу квалификација за Лигу шампиона на "стази лигаша".

Партизан ће тамо играти са још пет тимова, а ради се о пет вицешампиона држава:

Извесно је да Партизан у том друштву не би био међу носиоцима, па би један од њихова три могућа ривала највероватније дошао између Славије Праг, Салцбурга и Фенербахчеа - то су све изузетно тешки ривали за црно-беле у овом тренутку.

Мечеви ће се играти 23. и 24. јула и реванши седам дана касније, а победници ће прећи у 3. коло квалификација за Лигу шампиона. То би им осигурало макар играње у Лиги Европе током јесени. Супротно томе, поражени ће испасти у 3. коло квалификација за Лигу Европе.

Уколико Партизан испадне у те квалификације, биће на два кола од пласмана у Лигу Европе, али и на једно коло од тога да осигурају макар пласман у Лигу конференције.

Све то доводи до закључка да би Партизан лако могао да јесен проведе у неком од европских такмичења, али након УЕФА реформи, играње у Лиги шампиона и Лиги Европе од сада доноси осам европских утакмица, док ће у Лиги конференције то остати на шест мечева.