Спорт

Дончић чека Јокића у финалу - Далас у драми избацио први тим Запада

Оклахома је повела 1:0 у серији, али од тог тренутка су Тексашани показали много више
Autor: YouTube / FreeDawkins

Кошаркаши Даласа пласирали су се у финале Западне конференције, пошто су у шестој утакмици против Оклахоме успели да стигну до четвртог тријумфа - 117:116.

У драматичном дуелу у Тексасу, одлучујућу победу ипак су однели Маверикси предвођени сјајним Луком Дончићем, иако су морали да стрепе до последње секунде.

У мечу у ком је Оклахома имала предност од почетка утакмице па све до средине последње деонице, Дончић је стигао до "трипл-дабл" учинка са 29 поена, 10 скокова и 10 асистенција.

Дерик Џоунс је додао 22, исто као и Кајри Ирвинг, док је Пи-Џеј Вошингтон постигао одлучујуће поене са линије за слободна бацања на три секунде пре краја сусрета. Оклахома те секунде на крају није успела да искористи па је остала без "мајсторице" на свом паркету.

Првом тиму Запада у регуларном делу сезоне није помогао ни Шај Гилџијус Александер са 36 поена, ни Џејлен Вилијамс са 22, ни Чет Холмгрен са 21 поеном.

Далас ће сада у финалу Западне конференције чекати победника "мајсторице" између Денвера и Минесоте, која је на програму у ноћи између недеље и понедељка.

image