Пикси га "прецртао", Филип одлучио: Време је да се опростим од Србије

Филип Ђуричић више неће носити дрес националног тима, објавио је у емотивној поруци на друштвеним мрежама

Српски фудбалер Филип Ђуричић опростио се од репрезентације након што је објављено да није на ширем списку селектора Драгана Стојковића Пиксија за Европско првенство.

Ђуричић је за Србију одиграо 44 утакмице и постигао пет голова, а на друштвеним мрежама је оставио емотивну поруку.

"Моје путовање је почело још давне 2002. године... Част своје земље бранио сам кроз све млађе категорије, а са капитенском траком на руци предводио своје саиграче на свим великим такмичењима. Дочекао сам и тај дан да заиграм у друштву најбољих српских фудбалера. Памтим свој деби као да је јуче био, а прошло је више од 12 година", почео је Ђуричић на друштвеним мрежама.

Навео је да је са саиграчима и пријатељима из репрезентације прошао много тога, и доброг и мање доброг.

"У репрезентацији Србије сам спознао осећај који не може да се мери ни са чим другим - осећај поноса док носиш свети грб на дресу и браниш част Србије и свог народа. Светско првенство у Катару круна је моје каријере, а бескрајно сам поносан што сам био део генерације која је после 24 године нашу Србију одвела на Европско првенство", написао је Ђуричић.

"Тешко ми је, али сам свестан да тако мора. Време је да се опростим од репрезентације Србије, да јој кажем збогом, али само на терену", истакао је искусни офанзивац и захвалио се свим саиграчима који су, бар на тренутак, били део репрезентације Србије.

"Била ми је част што делим свлачионицу и терен са вама. У добру и злу! Хвала и свим селекторима, али и свим људима у и око Фудбалског савеза Србије, онима који су углавном ван домета рефлектора, али без којих нити један успех не би био могућ", закључио је 32-годишњи Ђуричић.