Спорт

Распад Денвера за анале - Јокић остао без прстена, шампионима мало "плус 20"

Невероватан пораз доживели су Нагетси на свом паркету, а пре свега због недостатка подршке за Николу Јокића и Џамала Мареја
Autor: YouTube / FreeDawkins

Кошаркаши Денвера неће одбранити шампионски прстен освојен прошле НБА сезоне, пошто су у "мајсторици" против Минесоте на домаћем паркету доживели болан пораз и тако завршили учешће у плеј-офу већ у полуфиналу Западне конференције.

Актуелни шампиони су на невероватан начин прокоцкали 20 поена предности и пред својим навијачима завршили сезону - 90:98.

Није им помогао ни невероватан тандем Николе Јокића и Џамала Мареја. Јокић је одиграо спектакуларан меч са 34 поена, 19 скокова и седам асистенција, а Мареј је чак био и ефикаснији - 35 поена уз по три скока и асистенције.

Међутим, поново је остатак тима изневерио водећи тандем Нагетса, пошто ниједан други играч није постигао више од седам поена, колико их је имао Мајкл Портер јуниор.

Са друге стране, Минесоту су са по 23 поена водили Џејден Мекденијелс и Карл-Ентони Таунс, док је Ентони Едвардс додао 16. Посебно је важно истаћи да су Тимбервулвси свели Нагетсе на само 14 убачених поена у трећој четвртини.

Денвер је водио 3-2 у победама у овој серији, али су потом доживели катастрофалан пораз од 45 поена разлике у Минесоти, да би сада и у свом Колораду претрпели пораз којим су окончали сезону раније него што су очекивали.

Минесота ће тако у финалу Западне конференције играти против Даласа. У финалу Источне конференције очекују нас дуели Бостона и Индијане.

image