Јокић о Србији и Олимпијским играма: Не знам, пријатељу, морам да размислим

Кошаркаши Денвера доживели су катастрофалан завршетак НБА сезоне, пошто су претрпели болан пораз у одлучујућој утакмици полуфинала Западне конференције од Минесоте

Денвер је водио 20 поена разлике, имао расположене Николу Јокића и Џамала Мареја, али то им није било довољно да забележе тријумф.

Након меча, Јокић је био разочаран завршетком сезоне на тако болан начин, а након што је у финишу сусрета и сам био два пута блокиран од стране Наза Рида.

“Не знам, нисмо успели да освојимо другу титулу заредом, тако да не могу ништа да кажем. Сви су се унапредили и сви желе да нас победе. Изгледа да је тако. Давали су поене, успевали да ухвате много офанзивних скокова у другом полувремену", рекао је Јокић после меча и потом одао признање Минесоти, у којој је нарочито похвалио Мајка Конлија.

"Ми смо имали много отворених шутева, али просто их нисмо погодили. Они су с разлогом најбоља одбрана НБА лиге. Не верујем у то ко је на папиру бољи тим. Пред нама је било седам утакмица, они су победили и били су бољи. Честитам им на томе. Неки тимови никада не дођу до друге титуле. Драго ми је што смо имали прилику да дођемо у ту ситуацију да после титуле идемо у нови поход. Мике Конли је најпотцењенији играч у НБА лиги. Имају најбољег шестог играча лиге, толико појединаца с клупе који су у стању да дају допринос на много начина."

Свестан је и Никола да се на седмој утакмици прописно испромашивао у шуту за три поена, пошто је убацио само две из 10 шутева.

"Покушаћемо да постанемо бољи, мудрији, од тренера, преко играча до стручног штаба. Просто, толико је талента присутно у НБА лиги, да не постоји лаган противник. Промашио сам осам тројки, Џамал Мареј такође осам, Мајкл Портер јуниор... Не можеш победити утакмице на којима не погађаш шутеве. Ако желиш да победиш, просто је, мораш да погађаш", рекао је Јокић, а потом одговорио на питање о наступу за репрезентацију Србије на Олимпијским играма:

"Не знам пријатељу, видећу, мораћу да размислим."