Спорт

Далић објавио списак, Хрватска спремна за ЕУРО: Ту су Модрић, Ковачић, Крамарић...

"Ватрени" се налазе у изузетно тешкој групи са браниоцем трофеја Италијом, и Шпанијом, па је јасно да им је у Немачкој први циљ да прођу у нокаут фазу
Далић објавио списак, Хрватска спремна за ЕУРО: Ту су Модрић, Ковачић, Крамарић...Getty © Anadolu / Contributor

Селектор фудбалске репрезентације Хрватске Златко Далић саопштио је данас списак од 26 играча за предстојеће Европско првенство у Немачкој.

Хрватска ће припреме за континентални шампионат почети 26. маја, али овај списак не мора да буде коначан, пошто селектори до 7. јуна могу да праве промене уколико дође до отказивања или повреда играча.

"Свесни смо великих амбиција и очекивања, али смо исто тако свесни колико има добрих репрезентација на Европском првенству. Имамо најтежу могућу групу, биће заиста јако, јако тешко. Направили смо резултат, који смо морали, а то је пласман на Еуро. Све остало је бонус. Свесни смо да никада нећемо имати бројнију подршку навијача као на овом турниру. Знам да очекују много од нас. Немамо никакав притисак, идемо да направимо што бољи резултат", рекао је Далић на конференцији за медије у Загребу.

Хрватска ће играти у групи Б са Италијом, Шпанијом и Албанијом. На списку се налазе:

  • Голмани: Доминик Ливаковић, Ивица Ивушић, Недиљко Лабровић.
  • Одбрана: Домагој Вида, Јосип Јурановић, Јошко Гвардиол, Борна Соса, Јосип Станишић, Јосип Шутало, Мартин Ерлић, Марин Понграчић.
  • Средњи ред: Лука Модрић, Матео Ковачић, Марцело Брозовић, Марио Пашалић, Никола Влашић, Ловро Мајер, Лука Иванушец, Лука Сучић, Мартин Батурина.
  • Напад: Иван Перишић, Андреј Крамарић, Бруно Петковић, Марко Пјаца, Анте Будимир и Марко Пашалић.

Европско првенство ће бити одржано од 14. јуна до 14. јула у Немачкој.

image