Спорт

Крај једне велике каријере - Крос након Европског првенства иде у пензију

Немачки фудбалер Тони Крос, саопштио је да након предстојећег Европског првенства завршава каријеру у 34. години
Крај једне велике каријере - Крос након Европског првенства иде у пензијуGetty © Quality Sport Images

Један од најтрофејнијих фудбалера у историји овог спорта, одлучио је да оконча каријеру на крају сезоне.

Крос је саопштио да ће одиграти преостале утакмице у дресу Реала, као и Европско првенство за немачку репрезентацију.

Професионалну каријеру је започео 2007. године, када је из омладинског погона Бајерна, заиграо прво за резервни, а потом и први тим екипе из Минхена.

Играо је једне сезоне на позајмици у Леверкузену, да би 2014. године појачао редове Реал Мадрида.

Освојио је Светско првенство са репрезентацијом, пет пута пута Лигу шампиона (са Реалом четири и једном са Бајерном), шест пута клупско светско првенство, четири пута Ла лигу, три пута Бундеслигу, пет пута Уефа Суперкуп...

Са Реалом ће одиграти још један меч у домаћем првенству, након чега ће се од "краљевског" клуба опростити у финалу Лиге шампиона на Вемблију.

Последње утакмице у каријери, одиграће у дресу репрезентације Немачке, на Европском првенству које ће се одржати од 14. јуна до 14. јула у тој земљи.

"Тај 17. јул 2014, дан мог представљања у Реал Мадриду, био је дан који ми је променио живот. Мој живот као фудбалера, али пре свега као човека. Био је то почетак новог живота у највећем клубу на свету. Данас, после десет година, на крају сезоне, овом животу долази крај. Никада нећу заборавити ову узбудљиву успешну деценију", написао је Крос.

"Данас сам срећан и поносан што сам у својој глави и у свом срцу пронашао прави тренутак за ову одлуку. Моја амбиција је увек била да завршим каријеру на свом врхунцу. Од овог тренутка у мислима ми је само једна главна ствар и ништа ме неће одвојити од овога: Идемо на 15!!! Хала Мадрид и ништа више!", послао је Крос емотивну поруку навијачима.

image