Спорт

Саутгејт већ "кука" пред Србију: Никад толико проблема, али можемо да освојимо ЕУРО

Енглези ће наступ на континенталном такмичењу отворити 16. јуна против Србије
Саутгејт већ "кука" пред Србију: Никад толико проблема, али можемо да освојимо ЕУРОGetty © Martin Rickett - PA Images / Contributor

Селектор фудбалске репрезентације Енглеске Герет Саутгејт рекао је после саопштавања ширег списка играча за Европско првенство, да је његова екипа упркос великим проблемима један од кандидата за освајање титуле европског првака.

Саутгејт (53) је у уторак објавио шири списак од 33 играча који конкуришу за 26 места колико ће их се наћи на коначном списку. Због повреда, или слабе форме условљене ранијим повредама, на списку се нису нашли Џордан Хендерсон, Маркус Рашфорд, Џејдон Санчо и други.

"Биле су то тешке одлуке. Говоримо о сјајним играчима који су били важан део репрезентације дуги низ година. Разговарали смо и добро су поднели вести, сви су они велики професионалци", рекао је Саутгејт.

Истакао је да никад откад је селектор, од 2016. године, није имао толико непознатих ситуација и проблема.

"Имали смо турнире на које смо водили ровите играче за које смо знали да ће се опоравити, имали смо турнире на које су нам се неки чланови тима касније прикључивали, али сад имамо заиста много повреда. Пред нама је велики изазов и биће нам потребно време. Неким играчима су потребни минути да би ушли у форму, док је другима потребна пауза да се освеже. Не знамо на којим позицијама ћемо морати да кратимо списак, питање је ко ће се како осећати у наредном периоду и како ће одговорити захтевима на тренинзима", додао је Саутгејт.

Упркос свему, Саутгејт не бежи од улоге фаворита за освајање Европског првенства.

"Играчи знају колико могу, знају шта су све освајали у својим клубовима и знају како се играју куп такмичења. Да ли смо међу екипама које могу до трофеја у Немачкој, наравно да јесмо", закључио је Саутгејт.

Енглеска такмичење на Европском првенству почиње утакмицом против Србије, 16. јуна у Гелзеркинхену, потом ће 20. играти против Данске, а 25. јуна против Словеније. Припремне утакмице за ЕУРО Енглези ће играти почетком јуна против Босне и Херцеговине и Исланда.

image