Спорт

Индијана посустала након продужетка, Бостон славио на домаћем терену

Кошаркаши Бостона савладали су на свом паркету екипу Индијане са 133:128, након продужетка у првом мечу финала Источне конференције НБА лиге
Индијана посустала након продужетка, Бостон славио на домаћем теренуGetty © Maddie Meyer

Унапред се претпостављало да ће плеј-оф серија Бостона и Индијане бити прави кошаркашки спектакл, а већ је први меч то и потврдио.

Фанстатична кошарка гледала се у "Ти-Ди Гардену" у Масачусетсу, а домаћин је победу однео тек након продужетка.

Имали су Пејсерси победу у гостима у рукама, али је у последњем нападу у регуларном делу меча, Бостон изједначио и изборио додатни део.

Одлука Индијане да не фаулира домаће играче, приликом вођства од три поена, на крају им се поприлично обила о главу.

Браун је погодио невероватну тројку и изборио продужетак, у којем су Селтикси били бољи 16:11 и на крају славили са 133:128.

Џејсон Тејтум је био лидер победничког тима са 36 поена и 12 скокова, док је Џејлен Браун меч завршио са 26 поена. Џру Холидеј је убацио 28, а Ал Хорфорд и Дерик Вајт по 15.

У редовима Индијане, истакли су се Тајрис Халибартон са 25 поена и 10 асистенција, Паскал Сијакам са 24 поена и 12 скокова и Мајлс Тарнер са 23 поена и 10 скокова.

Бостон води у финалу Истока са 1-0, а прилику да одбрани предност домаћег терена имаће у ноћи између четвртка и петка од 02.00 часа по средњеевропском времену.

У финалу Западне конференције се састају Минесота и Далас.

image