Спорт

Дончић свети Јокића - Лукина лекција Минесоти, Далас кренуо по титулу

Словеначки кошаркаш је био најбољи појединац на мечу против тима који је елиминисао Јокићев Денвер
Autor: YouTube / FreeDawkins

Кошаркаши Даласа на савршен начин су стартовали у финалу Западне конференције, пошто су на гостовању у Минесоти стигли до "брејка" и вођства од 1-0 у серији.

Маверикси су савладали Тимбервулвсе 108:105 у мечу који су пресудили лидери тима из Тексаса, Лука Дончић и Кајри Ирвинг.

Након што је Минесота елиминисала шампионе Денвер у седмој утакмици претходне рунде, Далас је решио да покаже "зубе" од самог старта серије. Лука Дончић је поново бриљирао са 33 поена, шест скокова и осам асистенција, а имао је и три украдене лопте и једну рампу. Уз њега, сјајан је био је и Ирвинг са 30 поена и 52% шута из игре.

Управо су њих двојица у драматичној завршници били пресудни. Дончић је погодио тројку којом је Далас ухватио прикључак, а потом погоди за "плус четири" на 50 секунди до краја.

Ирвинг је потом на седам секунди до краја погодио оба слободна бацања и тада је постало јасно да више нема наде за Минесоту.

У пораженом тиму се истакао Џејден Мекденијелс са 24 поена, док је Ентони Едвардс уз 19 поена имао и 11 скокова и осам асистенција. Други меч у серији игра се поново у Минесоти у ноћи између петка и суботе.

image