Испаднеш из Премијер лиге, а награда ти је клупа Бајерна - неочекивана одлука великана

Венсан Компани требало би да седне на клупу немачког гиганта иако је ове сезоне имао неуспешну сезону на клупи Барнлија

Неочекивана вест стиже из Енглеске, где су се појавиле информације да је Венсан Компани врло близу да постане нови тренер Бајерна из Минхена.

Ова вест многе је изненадила, имајући у виду да је Компани протекле сезоне испао из Премијер лиге водећи екипу Барнлија.

Након што их је Белгијанац увео у најбогатију лигу света, није успео да их тамо задржи, али очито на "Алијанц арени" то не сматрају као велики проблем.

Наиме, већи проблем за Баварце овог пролећа је чињеница да их је неколицина тренера одбила. Након одлуке да отпусте Томаса Тухела на крају сезоне, редом су их одбијали Ћаби Алонсо и Ралф Рангник, ништа није било ни од Хансија Флика, а потом је и сам Тухел одбио да ипак остане на месту тренера.

Зато је избор пао на Компанија, чији Барнли је освојио само 24 поена у 38 мечева ове сезоне. Компани је својевремено играо у Немачкој, када је био дефанзивац ХСВ-а, али питање је да ли је 38-годишњак спреман за овако велики изазов, нарочито након сезоне у којој Бајерн није освојио ниједан трофеј по први пут после 12 година.