Спорт

Одбојкаши Србије победили Иран - ово је важно због борбе за Олимпијске игре

Изабраници Игора Колаковића су добро стартовали на турниру у Бразилу
Одбојкаши Србије победили Иран - ово је важно због борбе за Олимпијске игреGetty © Buda Mendes / Staff

Мушка одбојкашка репрезентација Србије победила је јутрос у Рио де Жанеиру селекцију Ирана 3:1, по сетовима 27:25, 17:25, 25:19, 26:18 у првој утакмици прве седмице овогодишњег издања Лиге нација.

"Плави" су слабо почели меч, пошто су имали и седам поена заостатка у једном тренутку, али су успели да стигну до игре на разлику где су остали смиренији и повели 1:0 у сетовима.

Но, после изгубљеног другог сета, Србија је успела да се "пробуди" и стигне до важне победе, која јој је донела пет бодова на ФИВБ листи. Управо ова листа је битна за пласман на Олимпијске игре који наша селекција жели да обезбеди.

Најефикаснији у селекцији Србије био је Урош Ковачевић са 14 поена, док су Марко Ивовић и Дражен Лубурић забележили по 12. У селекцији Ирана најбољи је био Мејсам Салехи са 20 поена.

Србија је тренутно на позицији која води у Париз, са девет бодова више од селекције Кубе. Ипак, да би остали што сигурнији у пласман, биће неопходно да Србија настави да побеђује.

Прва прилика за то је у наредном мечу Лиге нација против Јапана, која је на програму у четвртак у 22.30 по средњеевропском времену.

image