Спорт

Дубаи и званично нови клуб у АБА лиги: "Ово је специфичан пројекат"

У уторак 28. маја, биће познато још више детаља о новом члану регионалног такмичења
Дубаи и званично нови клуб у АБА лиги: "Ово је специфичан пројекат"© ABA liga

Кошаркашки клуб Дубаи и званично је постао део АБА лиге, саопштено је у петак из регионалног такмичења.

"Према одлукама Скупштине АБА лиге, а после усвајања споразума од стране акционара, вишегодишњи уговор између КК Дубаи и АБА лиге је потписан. Стога су дефинисани сви кључни елементи будуће спортске и пословне сарадње, почев од учешћа КК Дубаи у АБА лиги од сезоне 2024/25", стоји на почетку саопштења АБА лиге.

"Интензивном и отвореном комуникацијом, уз стриктно поштовање свих интерних аката АБА лиге, договорени су сви детаљи веома амбициозног спортско-пословног пројекта. Ово је пројекат од којег све стране очекују велике користи, не само АБА лига, њени акционари и КК Дубаи, већ и кошарка уопште", закључује се у саопштењу.

"Придруживање Дубаија АБА породици је на много начина специфичан спортско-пословни подухват. Представља визију да су АБА лига клубови препознали као идеалну прилику за постизање два приоритетна циља. Прво, повећање квалитета такмичења, и друго, отварање врата новом тржишту, што ће убрзати напоре АБА лиге да постане лига која генерише профитабилније пословање у корист својих акционара", изјавио је Дубравко Кметовић, директор АБА лиге.

Са друге стране, председник КК Дубаи Абдула Саид Ел Набудах је био одушевљен уласком тог клуба у АБА лигу.

"Одушевљени смо што смо се придружили овој лиги, региону познатом по неговању неких од најбољих светских кошаркашких талената. Са нестрпљењем очекујемо да будемо домаћини АБА лиге у Дубаију, где ће кошаркашки ентузијасти моћи да уживају у врхунском искуству. Од срца се захваљујем управи АБА лиге и клубовима на њиховој сарадњи и посвећености у довођењу лиге у мој родни град."

АБА лига је на крају саопштила да ће више детаља о уласку Дубаија у АБА лигу бити откривено у уторак, 28. маја, на конференцији за медије у Београду.

image