Спорт

Бодирога: Оптимиста сам у вези са учешћем Звезде и Партизана у Евролиги

Легендарни српски и југословенски кошаркаш верује да би београдски "вечити" могли да задрже свој статуст евролигаша
Бодирога: Оптимиста сам у вези са учешћем Звезде и Партизана у ЕвролигиGetty © Luca Sgamellotti / Contributor

Председник Евролиге Дејан Бодирога изјавио је да је оптимистичан у вези учешћа Црвене звезде и Партизана у следећој сезони најквалитетнијег кошаркашког такмичења у Европи.

"Статус Евролиге је познат. Познато да је су Србија и Балкан важан маркет за Евролигу. Већ дуги низ година првак АБА лиге има приоритет што се тиче следеће сезоне, међутим, то је одлука свих акционара. После свега што су урадили Партизан и Црвена звезда они су значајни за Евролигу. Ја сам врло оптимистичан што се тиче играња наших клубова следеће сезоне. Одлуку очекујем у следећих месец дана", изјавио је Бодирога за "Спортклуб".

Извршни директор Евролиге Донатас Мотејунас у четвртак је изјавио да ће четири од пет клубова добити позивницу за Евролигу, док ће један морати у Еврокуп.

Тих пет клубова су Црвена звезда, Партизан, Валенсија, Алба и Виртус. Један од набројаних клубова ће следеће сезоне морати да игра у Еврокупу, а коначну одлуку ће донети евролигашки клубови са сталним лиценцама.

Гарантована места у Евролиги имају власници А лиценце: Реал, Панатинаикос, Барселона, Олимпијакос, Асвел, Басконија, Бајерн, Жалгирис, Ефес, Олимпија Милано, Макаби и Фенербахче.

Листу од 14 сигурних учесника комплетирају Монако, захваљујући пласману у плеј-оф и Париз, као освајач Еврокупа. Преостала четири места Евролига ће доделити почетком јула.

image