Нестварни Лука Дончић донео други брејк Даласу – нови трипл-дабл и "бодеж" у срце навијача Минесоте

Тексашани имају велику предност у финалној серији Запада и за то могу да захвале највише једном човеку

Кошаркаши Далас Меверикса победили су Минесоту Тимбервулвс 109:108 у другој утакмици финала Запада и после другог брејка воде 2-0 у серији.

Нестварни Лука Дончић одиграо је сјајну утакмицу коју је крунисао поготком за победу на четири секунде до краја.

Далас је био у заостатку од два поена, Лука је узео лопту и степ-бек тројком преко рудија Гобера погодио за, испоставиће се, коначан резултат.

Дончић је утакмицу завршио са 32 поена, 10 скокова и 13 асистенција и тиме наставио сурову доминацију у плеј-офу.

Био му је ово четврти трипл-дабл у последњих пет утакмица у доигравању, чиме се придружио одабраној тројци у историји НБА лиге – Николи Јокићу, Меџику Џонсону и Вилту Чемберлејну.

Пратио га је Кајри Ирвинг са 20 поена, од чега је 13 убацио у четвртој четвртини, Гафорд је постигао 16, Лајвли 14, а Вошингтон 10 поена.

У пораженом тиму поново је подбацио Ентони Едвардс са 21 поеном и само 5/17 из игре, Наз Рид је постигао 23, Мајк Конли 18, а није се прославио ни Карл-Ентони Таунс са 15 поена и 4/16 из игре.

Меч није добро изгледао за госте из Тексаса током већег дела сусрета. Минесота је у другој четвртини преузела контролу над утакмицом и брзо дошла до двоцифрене предности.

Рид је био расположен, допринос су имали и други играчи улоге и средином друге четвртине резултат је био 58:40. Мевси су малом серијом успели да смање заостатак, али су Вулвси имали лепих +12 на паузи, 60:48.

Ни трећа четвртине није добро кренула по Далас, међутим, екипа Џејсона Кида је ухватила ритам, поготово дефанзивни, и великом серијом дошла до егала – 75:73.

Од тог тренутка па надаље екипе нису успевале да се одлепе, смењивали су се у вођству и било је јасно да ће завршница бити драматична.

Домаћин је био бложи победи јер је имао пет поена предности, али тројком Ирвинга, а потом и Дончића, Далас је успео да извуче невероватан преокрет и победи.

Серија се сада сели у Тексас и наредна утакмица игра се понедељак у два ујутру по средњоевропском времену.