Спорт

Обрадовић критиковао Суперлигу због поклапања термина са Евролигом

Шеф стручног штаба црно-белих имао је шта да поручи челницима Суперлиге Србије након почетка Завршног турнира националног шампионата
Обрадовић критиковао Суперлигу због поклапања термина са Евролигом© Dusan Milenkovic/ATAImages

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић после победе против Меге (82:72) у првом мечу полуфинала плеј-офа Суперлиге Србије није био задовољан термином утакмица.

Он је прокоментарисао прво тешку ситуацију у којој се његов тим налази након што је остао без трофеја у АБА лиги.

"Није било лако наћи мотивацију после свега што се десило у последње време", почео је Обрадовић на конференцији за медије.

"Пробали смо да подигнемо морал екипи и да им објаснимо да је ово ново такмичење и једини начин да се заборави оно што је до сада било."

Клуб из Хумске се суочавао и са кадровским проблемима.

"То је увек тако, и када добијеш и када изгубиш. Пробали смо да радимо, све проблеме које сам рекао да имамо, чак и повређени играчи, Смит је прескочио један тренинг, јер га је болела нога, па смо водили рачуна о томе", истакао је Обрадовић на конференцији за медије.

Обрадовић је потом истакао да му се није допало што се утакмица играла у термину првог полуфинала Фајнал-фора Евролиге између два његова бивша тима Панатинаикоса и Фенербахчеа.

"Желео бих да се захвалим свим људима који су дошли, али ја сам пре много година рекао да кошарка у Европи треба да стане када се игра Фајнал-фор. Разумем да није да се направи календар, али лично мислим да је могло да се нађе решење, да се игра или сутра или неки други дан", поручио је Обрадовић.

image