Спорт

Олимпијске игре су све даље – "плава чета" пала у паклу Рио де Жанеира

Одбојкашка репрезентација Србије изгубила је у Рио де Жанеиру од Бразила резултатом 3:1 (25:21, 25:20, 22:25, 25:22) у трећој утакмици прве такмичарске недеље Лиге нација
Олимпијске игре су све даље – "плава  чета" пала у паклу Рио де Жанеира© Odbojkaški savez Srbije/FIVB

Одбојкаши Србије уписали су други узастопни пораз и тако се удаљили од пласмана на Олимпијске игре у Паризу, мада још нису изгубили све шансе.

Изабраници Игора Колаковића су успели да против Бразила освоје трећи сет, али не и да угрозе победу расположених домаћина који су имали велику подршку са трибина.

Најефикаснији у репрезентацији Србије био је Атанасијевић са 14 поена, а пратили су га Перић са 13, Кујунџић са 11 и Машуловић са 9 поена. Бразилце су предводили Дарлан са 22, Леал са 17 и Маурисио са 14 поена.

Последњи ривал Србије у Рио де Жанеиру биће Немачка, у недељу од 19 часова, против које је "плава чета" фаворит.

За Србију овогодишња Лига нације важна је јер се бодује за ФИВБ ранг-листу, која ће дати преосталих пет учесника Олимпијских игара.

До меча са Јапаном, против којег је претрпљен неочекиван пораз, наш тим је заузимао последње место међу тим селекцијама, али неуспех против "самураја" коштао ју је (за сада) тог места, на којем се сада налази Куба.

Кубанци тренутно имају седам и по бодова на ранг-листи и много су ближи добијању "олимпијске визе".

Свака репрезентација ће током једне седмице одиграти четири утакмице, односно укупно 12 мечева за три такмичарске недеље.

После Бразила, одбојкаши Србије ће играти на турнирима у Отави и Љубљани.

На финални турнир, који је на програму од 27. до 30. јуна у Лођу, пласираће се домаћин Пољска и још седам најуспешнијих селекција.

image