Спорт

Дончић уништава Јокићеве "џелате" - Лука је магичан, а Далас на победу до НБА финала

Кошаркаши Даласа су стигли надомак великог успеха остваривши и трећу победу против Минесоте, а у томе је још једном невероватан био словеначки репрезентативац
Autor: YouTube / Gametime Highlights

Далас Маверикси су после два "брејка" на гостујућем паркету савладали Тимбервулвсе и на домаћем терену и резултатом 116:107 стигли до 3-0 у финалној серији Западне конференције.

А све то и овога пута остварили су преко невероватног Луке Дончића, али и подједнако изванредног Кајрија Ирвинга, пошто су две звезде Даласа убациле ривалу по 33 поена.

Од тога, Дончић је убацио и пет тројки, а забележио је и чак пет украдених лопти, па су у мечу у ком је Минесота претила да стигне до преокрета у последњој деоници ипак домаћи стигли до велике предности у серији. Колико је словеначки кошаркаш феноменалан у овој серији показује и да у последњих пет плеј-оф утакмица просечно бележи 31,6 поена уз 9,4 асистенција и 8,6 скокова.

Минесота је претходно елиминисала актуелне шампионе Денвер и то после седам исцрпљујућих утакмица, али сада је Далас показао да је спреман за велико финале у ком ће највероватније, ако остваре још један тријумф, играти против Бостона.

Уз Дончића и Ирвинга, у Даласу је одличан био и Пи-Џеј Вошингтон са 16 поена и осам скокова. У Минесоти је Ентони Едвардс предводио са 26 поена, девет скокова и девет асистенција, док је Мајк Конли убацио 16 поена, а Џејден Мекденијелс 15.

Четврти меч у серији игра се поново у Даласу, у ноћи између уторка и среде. Уколико Маверикси славе, "почистиће" Минесоту, која покушава да продужи серију и врати је у Минесоту.

image