Спорт

"Зашто не воле Новака? Има везе са Србијом, али за 10 година ће све схватити"

Легендарни Американац је открио шта он мисли о тренутној кризи Новака Ђоковића и објаснио због чега верује да српски тенисер не добија љубав као Роџер Федерер и Рафаел Надал
"Зашто не воле Новака? Има везе са Србијом, али за 10 година ће све схватити"© YouTube / screenshot / Eurosport

Почео је Ролан Гаросу у недељу, а у уторак ћемо први пут на терену имати прилике да видимо и најбољег тенисера света Новака Ђоковића.

Након лошег старта сезоне и ниједног финала у првих пет месеци године, многи причају о лошој форми и мотивацији Србина за напад на 25. гренд слем у каријери, а о њему је говорио и Џон Мекинро.

Легендарни Американац један је од ретких који је све ове године био на Ђоковићевој "страни", покушавајући да објасни свету да га не разумеју.

"Мени се увек свиђао, али Новаку није лако јер га пореде с Федерером и Надалом, које сви воле и тешко је носити се с тим. Осим тога, он долази из Србије, а некима је то без везе. Пуно је разлога, има и тај разметљиви став... Али, све је то искористио као мотивацију да боље игра и више побеђује, што му је највећи квалитет, не знам како је то успео", објаснио је Џон Мекинро за хрватски "Индекс".

"Можда га сад не воле, али за пет или десет година сви ће га волети и говорити како им Новак недостаје, па ето, барем се томе може радовати", додао је Американац.

Он је истакао да не разуме потцењивање резултата које је направио Ђоковић, истакавши да верује да Новаку није приоритет да освоји Ролан Гарос већ да се постепено припреми за Олимпијске игре у Паризу.

"Сад игра само на турнирима које жели да освоји, чини ми се да на осталима није био довољно ангажован. Нико не жели да губи, али он гледа ширу слику. Мислим да ће узети новог тренера, али не знам ко ће то бити. Да га ја тренирам, пре меча бих му рекао 'срећно' и то је све што треба од мене", објаснио је он.

"Евентуално треба неког да га држи фокусираним и мотивисаним, не некога ко ће га тренирати. Он све помно анализира, сигуран сам да се иза кулиса нешто одвија за што нико од нас не зна. А можда је схватио да зна више од тренера и да му више нису потребни.

Све је више оних који причају о Ђоковићевом одласку у пензији, али Мекинро не верује да ће се то догодити пре 2026. године.

"Пре пет-шест месеци људи су говорили да ће освојити још пет гренд слемова, зашто би се опростио након Игара у Паризу? Али, откако је изгубио у Аустралији и након тога није ништа освојио, показао је да је напослетку ипак само човек. И сад се због тога питамо хоће ли отићи након Игара? То би ме јако изненадило. Ипак, напунио је 37 година, не постаје млађи, има и других интереса, али очекујем да ће играти дуже од Рафе, још барем годину и по дана", нагласио је он.

Подсетимо, први меч на Ролан Гаросу Новак Ђоковић ће одиграти у уторак против домаћег тенисера Пјера Ига Ербера, а за сада још нема информација у ком термину ће то бити.

image