Спорт

Атаман блиста после освајања Евролиге: ПАО је ово заслужио, поносан сам

Тренер кошаркаша Панатинаикоса Ергин Атаман изјавио је да је клуб из Атине заслужено освојио титулу у Евролиги
Атаман блиста после освајања Евролиге: ПАО је ово заслужио, поносан самGetty © Anadolu / Contributor

"Зелени" су у недељу увече у финалу Фајнал-фора Евролиге у Берлину савладали мадридски Реал 95:80.

"Ово је невероватан осећај. Гледало нас је 15.000 људи у Берлину. Заслужили смо трофеј, имали смо сјајну сезону. Били смо у заостатку 15 поена, дозволили смо Реалу 36 поена у првој четвртини и опет се вратили. Изузетно сам поносан", истакао је Атаман.

Он је титулу посветио оцу Ибрахиму Атаману, који је преминуо пре нешто више од месец дана.

"Сигуран сам да је ово видео. Био је са мном док сам освајао титуле са Ефесом. Ово је један од најимпресивнијих резултата у историји европске кошарке, да водиш тим који је прошлу сезону завршио као 17. до европске титуле", додао је тренер Панатинаикоса.

Кошаркаш Панатинаикоса Костас Слукас проглашен је за најкориснијег играча (МВП) Ф4 Евролиге у Берлину.

"Не могу да нађем праве речи које би описале како се осећам... Толико сам срећан и поносан на тим. Вечерас смо одиграли невероватну утакмицу", истакао је Слукас.

Тренер Реала Ћус Матео честитао је Панатинаикосу на победи.

"Заслужили су да победе због врло доброг другог полувремена. Било је ово финале веома тешке сезоне током које смо одрадили одличан посао. У првом полувремену смо схватили шта морамо да урадимо и то смо урадили, али они имају врло добре играче. Подигли су одбрану и почели да играју много јаче, а ми смо почели да губимо енергију, шутирали смо превише споља… У спорту понекад добијете, понекад изгубите. Сада је прави тренутак да покажемо карактер Реала, да честитамо ривалу и наставимо да корачамо напред”, изјавио је Матео.

Он је истакао да је био изненађен критеријумом суђења.

"Тачно је да су наши центри брзо ушли у проблем са фауловима. То нам се није дешавало током сезоне, углавном су моји играчи имали два фаула до полувремена. Било је неких фрустрација. Не желим да се буним, али свако очекује уједначен критеријум, макар када се користе руке у одбрани", поручио је Матео.

image