Нађ сумирао сезону и причао о тржишту, Лиги шампиона и ситуацији у клубу

Тренер Партизана, Алберт Нађ, на завршној конференцији за медије говорио о плановима и циљевима за наредну сезону

Партизан је освојио друго место на табели плеј-офа СЛС са 18 бодова мање од првопласиране Црвене звезде.

"Успели смо да остваримо онај циљ, који су многи погрешно протумачили, а то је да се у плеј-офу остане на другом месту. Партизан је од почетка сезоне много патио, остваривали смо неке резултате, побеђивали, а нисмо били на задовољавајућем нивоу. И много пута сам апострофирао да је наш голман Александар Јовановић био јунак. Много пута нас је спасио, шта је све радио и како је бранио, могло је да оде све у контра смеру", рекао је Алберт Нађ на завршној конференцији за медије.

Он је истакао да није погрешио када је одлучио да постане први тренер Партизана.

"Ово је мој живот, овај клуб је моја љубав, мислим да сам од играчке каријере до сада показивао шта ми значи Партизан. Мислим да нисам погрешио, мој карактер је такав, никад се нисам плашио изазова, никада нисам ишао лакшим путем."

Црно-бели ће у другом колу квалификација за Лигу шампиона играти против Фенербахчеа или Динама из Кијева.

"Мало је апсурдно то да као други немаш загарантовано место у европским такмичењима. Много је лепо када играш ЛШ, имао сам прилику за то као играч, као координатор 2010. године, било би лепо да заокружим то и као тренер. Фенербахче или Динамо? Они су на папиру фаворити, али и 2003. године је Њукасл био огроман фаворит. У ЛШ су били сви јачи од нас, али нисмо се обрукали. Изаћи ћемо прса у прса, па шта нам Бог да. Потрудићемо се да им помрсимо рачуне", нагласио је Нађ.

Он је потом говорио и о предстојећем прелазном року.

"Ми дефинитивно не можемо да контролишемо тржиште. На почетку припрема и на крају сигурно неће бити иста екипа. У политику клуба не улазим, нисам још сео са људима из клуба, требало би да видимо шта они мисле, шта стручни штаб жели... Скаутирање играча мора да се уради много раније, а надам се да су то и претходници радили. Не требају ми најбољи, требају ми прави играчи", рекао је Нађ.

Тренер Партизана је навео да и у клубовима Суперлиге Србије постоје играчи који би могли да појачају црно-беле.

"Кроз историју, било је много оних од којих се много очекивало, а када дођу нису показали ништа. Није лако, али је много лепо играти у Партизану. Па, чак кад и чујеш звиждук и псовку са трибина, али и аплаузе и овације. Када смо ушли у ЛШ 2003. године у просеку је било 70-80 одсто нас који смо поникли у школи, исто као и 2010. године. Мислим да то нешто говори. Неке ствари су се ту пореметиле, због чега и зашто, ја то не могу да кажем и да улазим у ту тему. Можда ће се неки наљутити, али рећи ћу ово - не постоје легенде Партизана, само играчи дуге историје у овом клубу. Сви ми који смо поникли овде, који смо део његове историје, директно или индиректно, сви смо одговорни за ово што се дешава у последње време."

Он је истакао да су циљеви Партизана за наредну сезону кристално јасни.

"Период без трофеја много боли. Било ко да седи на клупи жели да прекине тај низ, то је циљ. Били смо близу и код Салета Станојевића и ове сезоне, па на крају нисмо успели. Да кренемо добро, а да циљ прођемо одлично. Не могу да причам много унапред, биће одлазака, долазака, па да видимо шта ћемо имати на располагању... Не размишљам о томе да има играча који не желе да освоје трофеј. Ако немаш вољни моменат, ако не желиш да победиш и на тренингу, ако немаш ту глад, онда ниси за овај спорт", закључио је Нађ.

Фудбалери Партизана окупиће се 15. и 16. јуна када ће обавити прве медицинске тестове.